20 Eylül 2016 Salı

Hangi Maskarayı Kullanmalı

Merhaba kizlar.. Bu yazimda sizlere en cok kafalari karistiran bir konu yani hangi rimel ne işe yarar sorusuna cevap vericem.
Gorselde 2 firca tipi goruyorsunuz ben en standart rimellerle anlatmayi tercih ettim.
1 numarali maskara fircasi ser kıl yapisinda ve ince bir firca. Bu firca tiplerini yada loreal teleskopic firca tiplerini kisa ve seyrek kirpiklere sahip bayanlar tercih etmeli. Bu tip fircalar genelde kirpiklere volume vermez duzgun bir sekilde tarar ve kivrik gosterir. Simdi kisa kirpikliler sorucak peki biz volume nasil vericez diye. Kizlar volume ne yazikki kisa kirpiklerde fazla olmuyor bunun sebebi volume kalin fircali maskaralarla gerceklestirilmesi ve kisa kirpiklerimize bu tur maskaralar kullandigimizda kirpiklerimiz kisa geldiginden ust kisma bulasiyorlar... Ha ama illa birazda olsa ben isterim diyen varsa onlarda bu iki tur maskarayi sirasiyla once kalin fircaliyi sonra ince fircaliyi kullanarak elde edebilirler.
2 numarali maskara dedigim gibi volume vermek icin kullanilan bir maskaradir.
En onemli gercek ise bu iki ozellik ne yazikki tek bir maskarada olmuyor. Ha olur olmasina ama şu iki tarafli bir tarafi ince bir tarafi kalin fircali maskaralarda olur ancak. Mesela gratislerde satilan wet n wild markasinda bu tur bir maskarayi cokta uygun bir fiyata alabilirsiniz.
Maskarayi surerken;
Dipten baslayip zikzak harejetlerle yukari dogru surmeniz gerekmektedir bu maskaranin kirpiklerinizde daha eşit yayilmasini sagliyacaktir.
Gelelim maskaranin icerigine;
Maskara olayinda tabiki icerik onemli fakat bu icerik kirpiklerinizde buyuk bir etki saglamiyor ne yazikki sadece bu icerik saglik acisindan onemli. Yani alerjik bir durum olmamasi,kirpiklerinizin dokulmemesi icin cokta ucuza satilan markasindan emin olamadiginiz urunlerden uzak durun derim. Onun disinda icerik firca kadar etkili olmuyor.
Simdilik bu konuda soyleyeceklerim bu kadar sizlerinde varsa onerebilecekleri maskaralar yorum kismina yazabilirsiniz :)))


3 yorum: